Bloggar

Dalinas Blogg

Startar upp denna blogg med en presentation om mig. Känner man till bakgrunden så förstår man även varför och hur jag tänker när jag yttrar mig. Jag har inga uppsatser med fina ord, korrekta meningssatser eller grammatik på lager. Jag är den som ibland kommer att stava fel i stundens hetta, och skriva dem när det istället ska stå de. Jag är som vilken annan människa, en person med alla typer av för och nackdelar. Islam för mig var något man trodde på i min uppväxt, aldrig praktiserande min familj denna tro mer än t.ex. grannen som var kristna enbart vid jul, påsk, bröllop, begravningar, dop och alla konfirmationer. Faktum är att när jag tänker på det så har religion aldrig varit jätteviktig oss.

 

Läs hela "Dalinas Blogg" HÄR!

Faktaresistens idag

Idag när jag läste Omar Makrams debattartikel om muslimers kognitiva dissonans hamnade jag i en argumentation där en person baserade sin världsbild på religiösa antaganden och känslor. Detta är ett fenomen som jag har stött på i många diskussioner och kan förklaras med ordet faktaresistens, ett ord som uppmärksammats mer och mer de senaste åren.
Speciellt bland vetenskapsmän och utbildningscenter. Faktaresistens är ett tillstånd som innebär att en person vägrar acceptera några andra fakta än de som styrker personens etnocentriska tillvaro, allt annat förkastas som lögn, fabrikationer eller rent av propaganda.

Läs hela "Faktaresistens idag" HÄR!

Ansvarsfriskrivning

Alla kommentarer, åsikter och berättelser som du kan finna på olika sidor på www.ateistsverige.se (som härstammar från tredjepart) är helt och hållet tredjeparts ansvar och följaktligen har även tredjeparts fulla rättigheter till sitt material. Detta gäller såväl bilder som text och andra typer av media som du kan finna på dessa sidor. Detta betyder i klar text att vi som ägare till webbplatsen www.ateistsverige.se inte kan hållas ansvariga för tredjeparts åsikter, formuleringar och uttalanden. Vi censurerar inte utan lämnar alla kommentarer så som de lämnats i original, med ursprungsförfattarens egna åsikter, stavfel och andra eventuella konstigheter.