Dalinas Blogg

"Min historia som jag erbjuder världen är den rätta."

Jag har länge varit intresserad av historia, det var något jag frivilligt pluggade extra på. Med en historia så kan man lära sig mer om vårt eget beteende, utseende och förhållningssätt idag.

Något ISIS och talibanerna varit duktiga på är att försöka riva ner antika monument. Fundamentalistiskt så är det ett försök att rätta till historien, inte att man ska glömma just för att de gärna visar stolt upp på vad de gör. Man vill visa att historien hade fel.

Min historia som jag erbjuder världen är den rätta. Det finns mycket historia jag själv inte är nöjd med.

Det är dock inte det jag tänker på, det som faller mig i tankarna är vad vi idag lämnar för historia till våra framtida generationer. Hur vill jag att de ska känna sig när de ser tillbaks och tänker på millenniet och vad har vi gjort för att bevara det gamla för dem att genomlida i ett tråkigt klassrum med soligt väder ute.

Min rädsla ligger lite i att vår framtid kommer att skratta eller skämmas för oss, så som vi skäms för vad som pågick under medeltiden där man ”täckte” nakna antika statyer för att nakenhet inte var accepterat under deras era.

Om vi nu ska ta bort monument, vad ersätter vi dem med? Vad har vi gett framtiden från oss idag?

Jag tror dem flesta är eniga med mig om att artefakt och monument från tex Egypten är ofattbart viktiga, det är vår present till framtiden att pussla vidare på, skicket är nyckeln.

Rivningarna av monument i Louisiana hamnar i samma fack, de vill skriva om deras historia för att den nuvarande inte passar dem.

Amerika som i sig ännu är ett ungt land som har ett ansvar för sina framtida generationer. Att börja radera det som redan finns är bara en annan typ av fundamentalistiskt tänk om hur dåliga människor vi haft en gång i tiden, om att de förhistoriska personerna ägt slavar.

Pyramiderna byggdes av slavar, farao ägde slavar. George Washington, också en slavägare som skrev självständighetsdeklarationen är numera ett framtida mål i siktet. Även om anledningen till varför man börjar riva inte alltid är densamma så är det inte vår historia att skriva om.

Vi är endast berättigad till den vi själva efterlämnar.

Vill ni verkligen tillhöra den grupp som berövar framtiden på dess historia, vill ni att våra framtida generationer ska se tillbaks och säga ”idioter”?

Historien kommer att kvarstå, ni försenar bara arbetet med det lite. Och det är idiotiskt

-Dalina

Hur i helvete tänker ni UNESCO? VEM ÄR NI?

Låt oss ta Mecka och göra det kristet. Låt oss ta Medina och göra det judiskt. Inte? Så varför lägger vi oss ner och låter islam ta över en stad som inte är rankad som deras nummer 1 heligaste stad? Märk väl, det är inte ens rankad som nummer 2 i deras egna skrifter. Hur i helvete tänker ni UNESCO? VEM ÄR NI? Vem är ni att ta en historisk stad och göra det islamskt? Jag vänder på det, ta Skåne och ge det till Danmark…bara sådär…*POFF* och så är det gjort. Inga som helst förbehåll om vad den svenska regeringen skulle tycka om den saken.

Platsen Jerusalem är en plats judarna vänder sig till i en bön, en plats muslimer vänder sina bakar mot när de ber. Nu va jag hård, förlåt. Jag är less på det hela, hela jargongen över hur man totalt raderar en historia tillhörande ett folkslag för att sen skriva om och göra det arabiskt helt plötsligt. Året 638 expanderade det islamiska kalifatet över Jerusalem, endast då började islam fatta intresse för andra religioners heliga platser. Det är här man menar på att Jerusalem är därför den 3:e heligaste staden för islam. Tänker inte dra ut på detta (för den glädjen tänker jag inte ge islamisterna) men deras religiösa klocka tickade för Jerusalem år 638. Judarnas klocka tickade långt innan dess. Om vi lämnar religion åt sidan och tittar på vad framtiden har att erbjuda. Ett världsarv är hotat, förhistoriska platser som är vår grund vi står på. Vår uppbyggda kunskap om vad som försiggick förr har en betydelse för vår roll om vart vi ska och vart vi vill till. Nimrud, hatra, ban-statyerna, triumfbågen, för att inte snacka om de 1800 år gamla ruinerna från den bysantinska kyrkan som Hamas (Palestinsk ledare) lät pulvrisera i Gaza city. Alla förstörda av islam. Detta är vår framtid, men denna gången får ingen skylla på israelerna längre.Den dagen ni inser vad ni gör med vårt världsarv så kommer vi stå utan den. Margot Wallström, du talar inte för mig, någonsin.

“WE CAN FORGIVE THE ARABS FOR KILLING OUR CHILDREN. WE CANNOT FORGIVE THEM FOR FORCING US TO KILL THEIR CHILDREN. WE WILL ONLY HAVE PEACE WITH THE ARABS WHEN THEY LOVE THEIR CHILDREN MORE THAN THEY HATE US.”  - Golda Meir

-Dalina

”…men jag är stoltare kvinna nu som är friare än er.”

Under 90-talet minns jag att min familj och släkt alltid varit aktivister. Man var aktiv mot rasism, orättvisa, pyramidspel och människoslakteriet som rådde i Balkan. Jag blev aldrig så insatt till den grad då jag inte längre hade en barndom, för det hade jag med råge. Alltid stod min familj för feminism och rättvisa, och jag också. Därför så tog det emot mig när jag såg hur feministerna och kvinnomarcherna blev allt mer genomsyrade av extrema åtgärder så som ”bara bröst”. Jag ville inte se mig längre som feminist och marschera genom Malmö stad med palestinska flaggor vajandes.

Det var inte vad jag signa upp mig på. Igen lurad av agendorna som rådde kring vad feminism stod för så fann jag mig vid ett vägskäl. Vill jag fortsätta stå med Mona Walter (trots hennes tro kring kristendom), Ayaan Hirsi, och den där fantastiska kvinnan från Iran Masih Alinejad… Eller vill jag stå med de som har på sig ”pussy-hats” i form av ett nedlåtande ”jag står med kvinnor” uttalande. Kan ni snälla lämna mitt och kvinnors könsorgan utanför era manifestationer (bara ordet manifestation är befläckat idag för mig) och kämpa för mig, hon den där med sina extrema åsikter om islam, Palestina och Israel och terrorism.

Ni säger er kämpa för min rätt att få komma till tals….här e jag…jag talar…hör mig. Linda Sarsour var droppen, hon tog ifrån mig det sista feministerna hade av mig, det var nu jag lämnade mina egna värderingar som feminist. Jag är ingen feminist längre. Dessa var svåra ord jag var tvungen att yttra, just för att de var så extrema. skillnaden mellan vad suffragetterna gjorde förr för oss kvinnor idag kommer alltid att kvarstå oavsett om jag är feminist eller inte, jag uppskattar dem. Jag älskar dem för deras hårda kamp för rösträtt och frispråkighet, de jobbade hårt för att sådana som mig skulle ha frihet att ha på mig vad jag vill, äta vad jag vill, ligga med vem jag vill, jobba med vad jag vill och säga vad jag vill utan repressalier….likt nu med detta. Detta är vad feminism inte jobbar för idag. Det finns fortfarande länder som skyler sina kvinnor, var är ni FI? Det finns kvinnor som likt suffragetterna som kämpar för rösträtt och frihet, var är ni FI? Var är ni?

Som ex-muslim så finner jag er omkring mig, slår ner mot min kunskap om islam. islam är inte kvinnovänligt och jag ser hur ni attackerar mig dagligen med era ”islam är fredens religion”. Jag vill slita av mig håret och skrika. Ayaan Hirsi ville Linda Sarsour slita av fittan på, Vart var ni?! Varför gör ni så här, varför attackerar ni kvinnor som tagit sig ur sitt förtryck för att igen förtrycka tillbaks dem till sina religioner som håller dem tillbaks??? När jag var 16 så skulle jag aldrig drömma om att jag en dag blev moderat, aldrig trodde jag att jag som kvinna skulle få mer stöd av ett ”blått” parti framför det röda. Jag är inte längre feminist, hårda ord för att sluta bli förknippad med er propaganda där man jämför flitigt vintermössor och hattar med hijab, burka och niqab. jag trodde minsann aldrig, men jag är stoltare kvinna nu som är friare än er.

-Dalina

”It’s a strange myth that atheists have nothing to live for. It’s the opposite. We have nothing to die for, we have everything to live for.” -Ricky Gervais.

Startar upp denna blogg med en presentation om mig. Känner man till bakgrunden så förstår man även varför och hur jag tänker när jag yttrar mig. Jag har inga uppsatser med fina ord, korrekta meningssatser eller grammatik på lager. Jag är den som ibland kommer att stava fel i stundens hetta, och skriva dem när det istället ska stå de. Jag är som vilken annan människa, en person med alla typer av för och nackdelar. Islam för mig var något man trodde på i min uppväxt, aldrig praktiserande min familj denna tro mer än t.ex. grannen som var kristna enbart vid jul, påsk, bröllop, begravningar, dop och alla konfirmationer. Faktum är att när jag tänker på det så har religion aldrig varit jätteviktig oss.

Jag tackar den albanska kulturen för det, jag pratar om Besa. En hederskodex för albaner där man först och främst identifierar sig som alban och inget annat före. En sådan start på livet ger bättre förutsättningar att bemöta din gemene som en person och inte som muslim, jude, kristen o.s.v. o.s.v. Nog om det, fick reda på vid 13 års åldern om min judiska påbrå…jag ville ju tro på samma sak som mamma men hon svara bara ”det bestämmer bara du”. Irriterad blev jag på henne, idag förstår jag henne.

Vid 16-18 års åldern gick jag in nästan helhjärtat åt islam, men det handlade aldrig om islam. Jag ville tillhöra något. Jag hade hört så många fina saker. ”gud är barmhärtig”, ”feministisk religion”, ”rättvisans religion”. Allt detta förändrades när det uppdagades för mig om hur fel jag hade, i sura 8:38-40 uppmanas man att jaga ner ickemuslimer och ge dem valmöjligheten att välja mellan konvertering och död. Bilden av min mammas ansikte flashades framför ögonen. I Sura 4:89 uppmanades jag att fortsätta min vänskap med oliktänkande för att sakta presentera dem för islam så de också kunde upplysas. Samma sura beskriver om man skulle hamna i krig mot de oliktänkande så har man full tillåtelse att döda dem. Halva min familj och halva min vänskapskrets flashades nu också framför ögonen. I Sura 4:55 där en del ur Abrahams familj (judar) som avfärdat skriften (koran) förtjänar enligt rättvisan enbart helvetet. Mitt hjärta krossades – jag är nu omkring 19 år och agnostiker.

Det var här jag började plugga, kulturella beteenden, traditioner kopplat till tro och religion….kortfattat för alla (även dummies) – varför man spottar när man ser en svart katt korsa gatan. 6 år framåt och jag återupptar min kontakt med mina morbröder, de var revolutionerande för mig. Via dem och ateist sverige upptäckte jag Christopher Hitchens, mitt liv förändrades fullständigt. Nu sitter jag här, 32 år gammal aktivist med halva familjen som är idag antingen agnostiker eller ateister. Jag förstår hur tur jag har haft, jag vet att alla inte har haft den turen som jag har. Mitt mål är att tala för de som tystas, svenskar som utländska..jag står på er sida.

-Dalina

Dalinas Blogg

One thought on “Dalinas Blogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *